2009 m. spalio 20 d.

Sekmadienio popietė su "SeiDo" mokytojais

Kaip kad ir buvo planuota spalio 18 d., gražią sekmadienio popietę saviugdos centre „SeiDo“ vyko nemokamos, pažintinės pratybos – seminaras žmonėms, kuriuos domina saviugdos keliai per senąjį Rytų kultūros palikimą. Į šias pratybas susipažinti su „SeiDo“ veikla susirinko virš 20 vilniečių besidominčių joga, karate ir tai chi.

Centro administracija pasiūlė savo svečiams netradicinį formatą: apžiūrėję centro patalpas, pasivaišinę arbata, visi svečiai, mokytojai, centro administracijos darbuotojai susirinko į jogos pratybų salę, jaukiai susėdo ant jogos kilimėlių, apsigaubė vilnonėmis skraistėmis ir šiltoje atmosferoje pasiklausė trumpo centro veiklos apibūdinimo, jo siekių, tikslų, mokymo būdų, krypčių.

Po to saviugdos centro „SeiDo“ mokytojai pristatė savo dėstomas disciplinas: apie tradicinį, originalų arba Budo karate papasakojo Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas, 4 Dan'o meistras Giedrius Dranevičius, mintimis apie jogą ir jos tradicijas pasidalino mokytoja Inga Rubikieknė, o Dima Kuniškis labai išsamiai išdėstė savo žinias apie tai chi, kurį praktikuoja daugiau nei 20 metų. Centro lankytojai galėjo prisiliesti prie trijų rytų kultūrų – japonų, indų bei kiniečių tradicijų, susipažinti su fizinio ir dvasinio tobulėjimo ištakomis, kurios yra absoliučiai bendros visoms trims dėstomoms saviugdos centre, disciplinoms.

Po trumpo pažintinio seminaro saviugdos centro svečiai buvo pakviesti praktiškai pabandyti kas yra karate, joga ir tai chi. Po pratybų mokytojai atsakinėjo į iškilusius klausimus, nuoširdžiai stengėsi paaiškinti esminius dalykus, kuo patrauklus ir efektyvus yra kiekvienas iš šių kelių. Ilgiausiai klausytojai užsibuvo tradicinio karate pratybų salėje. Bene valandą laiko Giedrius Dranevičius atsakinėjo į žmonių užduodamus klausimus apie karate, stengdamasis suformuoti teisingą požiūrį į šį unikalų savigynos meną, sugriauti turimus stereotipus, kad karate skirtas tik stipriems, drąsiems, greitiems, skausmo nebijantiems, ištvermingiems ir jauniems žmonėms. „Aš manau, kad tokiems žmonės apskritai karate nereikalingas, nebent jie norėtų tapti dar geresniais. Karate tam ir praktikuojame, kad tokie taptumėme, o ne su tokiais duomenimis ateitumėme studijuoti. Karate kelyje svarbiausias yra procesas, kurio metu vyksta nuolatinis asmenybės tobulinimas, naudojant kovos menų technikas. Juk galutinis karate tikslas – pasiekti pergalę be kovos ir būti sveikam tiek savo kūnu, tiek savo siela“ - savo išgyvenimais dalinosi Giedrius Dranevičius

Saviugdos centro administracija, bei mokytojai labai dėkingi visiems svečiams praleidusiems kartu šią sekmadienio popietę ir nuoširdžiai tikisi, kad laikas praleistas kartu buvo prasmingas, atmosfera labai šilta, o bendravimas betarpiškas.

Kitas toks susitikimas planuojamas lapkričio 8 d., taip pat sekmadienį nuo 16.00 val. Pakvieskite draugus, kuriems sunku apsispręsti, kurie dar ieško savo kelio, bei atvykite patys!

Čia Jūs visuomet laukiami!!!

Daugiau nuotraukų rasite "SeiDo" Facebook

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą