2009 m. spalio 6 d.

Joga ir sveikata

Dažnai sakoma, kad norint gyventi laimingai, reikia būti geros sveikatos. Net ir sveikindami vieni kitus įvairiomis progomis, žmonės linki sveikatos.

Susitinka du žmonės ir sako vienas kitam: „Sveikas!”, “ Sveika!”. Koks gražus pasisveikinimas!

Šiais laikais sveikata suprantama holistiškai– kaip fizinės, protinės ir dvasinės gerovės būsena. Ar lengva pasiekti ir išlaikyti tokią gerovės būseną, kai aplink tiek daug skubėjimo, įtampos, streso? Kaip nuraminti besiblaškantį protą, rasti tinkamiausią sprendimą, patirti vidinę ramybę?

Gerai savijautai pirmiausia reikia sveiko kūno.“Sveikame kūne sveika siela“. Dažnas šiandien sportuoja, besirūpindamas savo kūnu. Tačiau visą dėmesį sutelkiant į kūną, kartais užmirštami protiniai, intelektiniai, dvasiniai ir, svarbiausia, terapiniai aspektai. Be šių aspektų nejausime, kad gyvename pilnavertį gyvenimą, nepatirsime gerovės būsenos. Mums reikia tokios sistemos, kuri padėtų vystyti ne tik kūną, bet ir protą, o sielai suteiktų ramybės. Reikia, kad ši sistema būtų prieinama vyrams ir moterims, vaikams ir vyresnio amžiaus žmonėms, sveikiems ir sergantiems, kuri nenuvargintų, o suteiktų energijos. Tokia sistema yra. Tai Joga.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą