2009 m. spalio 6 d.

Avi Rokah seminaras Vilniuje spalio 2 - 4 d.

Šį savaitgalį Lietuvos tradicinio karate meistrai tobulino savo įgūdžius su vienu geriausių pasaulyje tradicinio karate Mokytoju Avi Rokah, kuris šiuo metu moko ir gyvena Los Angele. Avi Rokah į Lietuvą atvyko jau trečiąjį kartą Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidento Giedriaus Dranevičiaus kvietimu.

Avi Rokah – toliausiai pažengęs karate Mokytojo Hidetakos Nishiyamos studentas. Po Mokytojo mirties Avi Rokah labai rimtai susirūpino tradicinio karate idėjų išsaugojimu ir jų perdavimu ateinančioms kartoms. Jo gyvenimas pašvęstas karate tikrosios esmės suvokimui ir jos perdavimo savo mokiniams.

„Tai unikalus žmogus – paprastas, šiltas, nuoširdus ir tikintys tuo, ką jis daro. Jo meistriškumo lygis labai aukštas ir su kiekvienu susitikimu jis vis didėja. Pažiūrėjus į Mokytoją supranti, kad amžius daro jį tik brandesnį ir efektyvesnį. Jis pats geriausias pavyzdys mums visiems, kaip žmogus, neturintis įgimtų „supermeno“ savybių, savo nuoširdžiu darbu ir giliomis studijomis, kaip ir jo Mokytojas, tapo gyva karate legenda“ - įspūdžiais dalinosi Giedrius Dranevičius.

Per šį seminarą Mokytojas stengėsi pakartoti visus svarbiausius tradicinio karate principus ir gan nemažai laiko skyrė taimingo bei strategijos (shikake vaza) analizei. Ne vienam seminaristui šie dalykai pasirodė labai sudėtingi, bet Mokytojas liko patenkintas Lietuvos karate meistrų žingeidumu ir noru suvokti esminius tradicinio karate principus.

Labai tikimės, kad šis Mokytojo vizitas Lietuvoje tikrai ne paskutinis, o Lietuvos beginklės savigynos meistrams norime palinkėti ne tik kolekcionuoti gautas žinias, bet jomis ir naudotis! Tuomet karate taps gyva jumyse, kaip viena efektyviausių savigynos sistemų, kurios pagalba formuojamas stiprus kūnas ir ramus bei disciplinuotas protas.

Lauksime kitų mokymų!

Nuotraukos: http://www.ltka.lt/Naujienos-109

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą