2010 m. rugpjūčio 8 d.

Penktoji stovyklos diena (rugpjūčio 7 d.)

Išaušo priešpaskutinis rytas. Nors ir pasiilgome Jūsų, bet labai sunku bus išsiskirti su savo bendraminčiais, bičiuliais, komandų draugais. Paskutinė aktyvios veiklos diena mūsų stovykloje. Pabaigsime nepabaigtus darbus, kai kurie iš mūsų atestuosis aukštesniam mokinio laipsniui, susumuosime rezultatus, pasitikrinsime savo ryžtą eidami per žarijas ir aišku, kad vyks tai, ko mes net nenumanome. Stovyklos vadovai mums vėl paruošė siurprizą, kurį griežtai saugo paslaptyje:) Bet tai vakare...

Dieninės treniruotės metu pakartojome visus principus, kuriuos mokėmės stovyklos metu, apibendrinome visą medžiagą ir pabaigoje padirbėjome ties egzaminų programa. Debesėliai užstojo saulutę, švelnus, viduržemio jūros tipo vėjelis švelniai gaivino kūnus ir paskutinė treniruotė praėjo puikiai. Stipri dvasia, noras mokytis apgaubė paskutiniąsias stovyklos tradicinio karate pratybas ypatinga aura.

Po ypatingai skanių pietų (pupelių sriuba, pica ir nuostabus citrininis gėrimas) ruošiamės atestacijai. Kvalifikacijos kėlimas visuomet susijęs su mažesniu ar didesniu stresu, tad jo neišvengėme ir mes:) Mūsų laukė tikrai nelengvas išbandymas – karšta saulė ir dar nuovargis, sukauptas stovyklos metu. Na o per atestaciją kaip ir visuomet vieni iš mūsų diržus apsigina, kitiems dar šiek tiek pritrūksta, tad taip buvo ir šį kartą. Iš tiesų tai neatsiejama mūsų kelio link tobulumo dalis.

Po atestacinių egzaminų susirungėme šuoliuose su maišais turnyre. Ir ką jūs sau manote, geriausiai pasirodė „Hame Ham“ komanda, surinkusi 9 taškus, o smagiausia buvo tai, kad toje komandoje dauguma mūsų mažųjų draugų!!!

Po vakarienės buvo visos stovyklos apibendrinimas. Užbaigėme proto mūšį, kuriame dvi komandos buvo lygios, tai „Žirniai“ ir „Atsipūtęs šokoladas“, jos pasidalino po 8,5 taško. Labai nuoširdžiai visiems padėkojome: stovyklos šeimininkams, virėjoms, kurios mus kaip mamos skaniai maitino, padavėjams, kurie kiekvieną dieną aptarnavo, komandų kapitonams, už puikų komandų valdymą ir jų veiklos sustygavimą, Dovilei už „Protamušį“ ir žongliravimą su ugnimi, Rimukui už nuostabų koncertą gitara ir gražias dainas, Simonai už puikią idėją ir jos įgyvendinimą ant kiekvieno iš mūsų marškinėlių, stovyklos vadovams, kuriems netrūko išmonės, rūpesčio ir kantrybės su visais mumis. O galų gale pati svarbiausia padėka buvo kiekvieno kiekvienam, už nuostabią ir draugišką atmosferą, šilumą, pagalbą kuomet sunku ir šypsenas, kuomet pasiseka:) Visos komandos buvo apdovanotos prizais už pergales, kas valgė šokoladinius gardėsius, kas arbūzą, o kas ir šakočius!

Po aptarimo mūsų laukė siurprizas. Iš Vilniaus atvyko gongų muzikos ekspertai, Alicija ir Ričardas, kurie pristatė muzikos gongais tradicijas ir surengė gongų muziko seansą - „Maudynės gonge“. Abejingų šiai programai neliko, visi gavome naujų, dar nepatirtų patirčių, vienokių ar kitokių emocijų, išgyvenimų.

Po „Maudynių gonge“ turėjome ritualinį vaikščiojimą žarijomis. Po trumpo įvado apie ugnį ir žarijas, kurį parengė Giedrius, galėjome praktiškai išbandyti, kas tai yra. Ir mums pavyko!!! Įveikę savo baimes perėjome per ugninį kilimą ir pasiekėme dar vieną mažytę pergalę prieš pačius save. Po to sekė Dovilės žongliravimo ugniniais fejerverkais pasirodymas. Šis pasirodymas buvo didelis siurprizas mums visiems, nuostabus šokis, skriejanti liepsna nakties tamsoje džiugino kiekvieno iš mūsų akis.

Na o pabaigai, nepatikėsite! Naktinis dešrelių kepimas ant laužo ir diskoteka po atviru dangumi, kurią vedė DJ Mindaugas. Šokome, valgėme, dūkome iki vėlumos, todėl nenustebkite nei kiek, jei grįšime į namučius šiek tiek pavargę. Visai nesvarbu, kad mes pavargę, svarbiausia, kad esame labai, labai laimingi!

Dėkojame iš visos širdies jums, kad visą laiką buvote kartu su mumis, skaitėte mūsų laiškus ir tikimės, kad jau spėjote mūsų pasiilgti. Ryt laukia išsiskyrimas su bičiuliais, manome, kad be ašarų neišsisuksime, bet patikėkite, mes irgi labai, labai jūsų pasiilgome ir grįžtame namo!!!

Paskutinis mūsų laiškas.

Stovyklautojai:)












Komentarų nėra:

Rašyti komentarą