2010 m. rugpjūčio 21 d.

ITKF kvalifikacinis seminaras "Gasshuku 2010" "Dojo stara wies"

Lietuvos tradicinio karate asociacijos meistrai kėlė savo meistriškumą ITKF (Tarptautinė Tradicinio Karate Federacija) kvalifikacinio seminaro metu, kuris pirmą kartą po daugelio metų vyko Lenkijoje, didžiausiame ir moderniausiame pasaulyje Budo kovos menų centre - „Dojo Stara Wies“. Iki šių metų šis kvalifikacinis ITKF seminaras vyko išimtinai tik JAV, San Diego mieste ir vadinosi „ITKF Summer Camp“.

Lenkijoje vienu metu vyko net du dideli renginiai, kurie buvo tampriai persipynę tarpusavyje: „Gasshuku 2010“ - mokymai kandidatams į juodus diržus ir juodiems pirmo bei antro Dan'o diržams ir „ITKF Summer Camp“ - aukšto meistriškumo kursas skirtas meistrams nuo 3 Dan'o ir aukštesniems, siekiantiems pagilinti žinias, susipažinti su ITKF treniruočių metodikomis, apsiginti tarptautinės kategorijos instruktorių bei teisėjų kvalifikacijas.

Lietuvos tradicinio karate asociaciją atstovavo trys tradicinio karate meistrai: Norbertas Motiejūnas, Justas Ivanauskas ir LTKA prezidentas Giedrius Dranevičius. Šiame svarbiausiame kvalifikaciniame seminare dalyvavo 17 pasaulio šalių atstovai. Dar du panašūs seminarai Pietų Amerikos ir Azijos tradicinio karate atstovams vyks arčiau jų gyvenamų vietovių.

Šiuose renginiuose savo meistriškumu ir ilgamete patirtimi dalinosi visi pagrindiniai ITKF autoritetai: R. Jorgensen, Wl. Kwiecinski, A. Rokah, E. Kontareli, D. Stuparu, K. Ishiyama bei kiti garsūs tradicinio karate meistrai.

Ši stovykla visuomet buvo ir yra ne tik jėgų, bet ir valios išbandymas. Kiekvieną dieną, nuo 7.00 ryto iki 21.00 val. karate meistrai gyveno dojo (pratybų vieta) ir negailėdami jėgų studijavo esminius tradicinio karate principus. Didžiulis karštis, pratybų intensyvumas reikalavo geležinės valios ir ryžto studijuojant Budo idėjas, šlifuojant taimingo, judėjimo (unsoku), strategijos (shikake) baigiamosios technikos (todome) aspektus.

Kvalifikacinis seminaras baigėsi, o karate studijos tęsiasi toliau. Pasibaigus „ITKF Summer Camp“ stovyklai, Giedriui Dranevičiui buvo įteiktas tarptautinės kategorijos instruktoriaus sertifikatas, suteikiantis teisią vesti tradicinio karate seminarus visame pasaulyje, pratęstos tarptautinės B kategorijos kata ir kumite teisėjo licencijos. Norbertas Motiejūnas laikė egzaminą antram Dan'ui. Ar šio sportininko kvalifikacinis egzaminas buvo sėkmingas sužinosime vėliau, kuomet gausime rezultatus iš ITKF techninio komiteto.

Be tradicinio karate pratybų, stovyklos metu buvo svarstomas klausimas ir gvildenamos idėjos dėl senos karate organizacijos – J.I.A. atgaivinimo, kurią 1970 m. įkūrė karate patriarchas Hidetata Nishiyama. Šios organizacijos tikslas išsaugoti Mokytojo palikimą ateinančioms kartoms, užkirsti kelią nesąžiningiems žmonėms, kurie jau šiandien spekuliuoja Mokytojo vardu, neturėdami su jo mokymu nieko bendro. Tai iš tiesų gera žinia Mokytojo pasekėjams, kurie brangina ir puoselėja jo palikimą, perduodami šį unikalų savigynos bei saviugdos meną ateities kartoms.

Dėkojame Mokytojams už jų sunkų triūsą ir su nekantrumu laukiame naujojo sporto sezono, kad galėtumėme pasidalinti žiniomis su tradicinio karate puoselėtojais Lietuvoje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą