2010 m. rugpjūčio 7 d.

Ketvirtoji stovyklos diena (rugpjūčio 6 d.)

Rausvi saulės spinduliai švelniai slystantis ramiu ir lygiu kaip stiklas ežero paviršiumi pasitiko visus, kurie anksti kėlėsi į meditaciją. „Nuostabus rytas, rojus žemėje“, - tik tokios mintys kirba galvoje stebint gyvą gamtos grožį, didingą Bebrusų ežero ramybę, smagiai nardančius paukščius ir tingiai rytmečio spinduliuose besivartančias žuvis. Nepakartojama ramybė gamtoje, širdyje, galvoje, sieloje.

Didelis veiklų intensyvumas, nuolatinis bendravimas didelėje šeimynoje, emocijų pliūpsniai renginių metu, romantiškos ir smagios istorijos po žvaigždėtu, lyg perliukais, meteorais pasipuošusiu dangumi, vyresniųjų naktiniai stalo žaidimai – Alijasas, Mafija, Žygis, Uno ir kt., pareikalauja vis daugiau valios karate pratybų metu. Juk tiek treniruočių, kiek stovykloje būna per vieną dieną, ne retam atitinka vienos savaites krūvį:). Iš tiesų tai puiki proga ne tik giliau pažinti karate meną teoriniame lygmenyje, bet ir žinojimą per praktiką paversti įgūdžiais. Augame, augame, augame!!!

Treniruotės metu vėl mūsų laukė siurprizas. Karate pratybas staiga pakeitė joga!!! Jogos mokytoja Inga suteikė mūsų pavargusiems kūnams atgaivą tempimo ir atsipalaidavimo pratimais. Po tokios dvigubos karate/jogos treniruotės visi puolėme į ežerą. Vanduo vėl atgaivino mūsų kūnus, suteikė naujos energijos ir naujų jėgų tolesniai stovyklos veiklai.

Po pietų, planuotos siestos metu mes vėl buvome įtraukti į kūrybinį procesą. Simona visiems stovyklautojams padėjo išdabinti savo marškinėlius autoriniais darbeliais su specialiais dažais, kurie ilgai primins nuostabų laiką stovykloje. Dabar kiekvienas iš mūsų turėsime iš tiesų unikalius marškinėlius, kuriuos papuošėme savo rankomis, savo energija, savo mintimis.

Pasibaigus kūrybiniam procesui mūsų laukė akcijos – atrakcijos. Vadovai mūsų komandas pakvietė į smagų, nuotaikingą renginį, „Robinzoniada 2010“. Bėgome, juokėmės, šokinėjome, varžėmės, čiuožėme tarzano įrenginiu, demonstravome vikrumą, ištvermę, komandinį susidirbimą, gražią sportinę dvasią ir ryžtą. Klausiate ar pavargome? Turbūt, tik ar iš tiesų ir kaip daug, suprasime matyt jau namuose:) Nes čia nėra laiko apie tai net pagalvoti, vėl laukia intensyvi vakarinė karate treniruotė!

Treniruotės metu vėl mums pateikė siurprizą!!! Didelis intensyvumas, kata (formos), kumite (kova) studijos perėjo į kihon (techniniai veiksmai) treniruotę, kuri visiems baigėsi ežere!!! Tai buvo treniruotė dvasiai ugdyti, o pabaiga – kūnui atgaivinti. Mokytojo Giedriaus versija kita - „atėjo metas išsiskalbti kimono“:))))

Na o vakarinė programa, matyt, dovana mums už mūsų visus „vargus“:) Vaikinas iš Vilniaus, vardu Saulius supažindino mus su masažo bei pirčių pasauliu. Po to mes visi turėjome progą pasikaitinti pirtyse, kuriose jau praktiškai savo žinias ir sugebėjimus demonstravo Saulius, atpalaiduodamas pavargusius mūsų kūnus ir smagiai pasikaitinę čiuožykla leistis į nuostabų, šiltą Bebrusų ežero vandenį. Aišku nebuvo apsieita be įvairiausių pilingų, procedūrų su vantomis, atpalaiduojančių kūną ir sąmonę plukdymų ežere.

Atrodė, kad jau ir viskas, bet mūsų dar laukė vakarinis gitaros ir dainų koncertas, kuriame patys buvome ir artistai, ir žiūrovai. O dainuoti mums padėjo Rimantas Jankevičius, kuris ne tik puikiai grojo gitara ir dainavo. Mes visi turėjome galimybę persiskaityti dainų žodžius, kuriuos jis transliavo per projektorių ir pritarti jam.

Tikimės, kad suprasite kodėl šis laiškas toks vėlyvas!

Pavargę, bet labai, labai laimingi stovyklautojai:)))


















4 komentarai:

  1. Mode, o tu dar ir rasytoju tampi neblogu!

    AtsakytiPanaikinti
  2. Skaitau - ir lyg pati sudalyvavus jauciuosi. Saunuoliai...

    AtsakytiPanaikinti
  3. nuoširdžiai dėkoju stovyklos organizatoriams už puikiai suorganizuotą, įdomų ir turiningą vaikų poilsį. O galimybė tėvams neakivaizdiniu būdu (pro blogo langelį) matyti vaikų veiklą yra toooks džiaugsmas!
    Ačiū Jums, jūs tikri meistrai visose srityse :)

    Stovyklautojo mama

    AtsakytiPanaikinti