2010 m. rugpjūčio 4 d.

Antroji stovyklos „Gasshuku 2010“ diena (rugpjūčio 4 d.)

Sveiki, sveiki, sveiki!!! Mes jau po pirmosios nakties, gal ne visai gerai išsimiegoję, nes vakar buvome pilni energijos ir dar ilgai dalinomės su kambarėlių draugais savo išgyventomis emocijomis, bet žvalūs ir nusiteikę naujos dienos iššūkiams.

Diena kai kuriems iš mūsų prasidėjo anksti ryte. 6.30 val. gausus būrys norinčiųjų dieną pradėti meditacija susirinko ant katerių prieplaukos ir valandėlę mėgavosi tekančios saulės spinduliais, ramybe, kuria spinduliavo Bebrusų ežeras. Sukaupėme daug ramybės, geros energijos, skaniai ir sveikai papusryčiavome ir turėjome trumputį atokvėpį pabūti su savimi, su draugais ir pasirengti karate pratyboms.

Šiandien rytinės karate pratybos buvo intensyvesnės ir ilgesnės, pareikalavo daugiau ištvermės, dėmesio koncentracijos, valios. Tiesa oras tam buvo labai tinkamas, lengvi debesėliai, šiltas vėjelis gaivino kūnus, džiovino prakaitą. Studijavome esminius principus susijusius su pagreičiu, taimingu bei judėjimu. Treniruotės pabaigoje šlifavome atestacinių egzaminų programose numatytus techninius veiksmus – kihon. Pavargome, tačiau gardūs pietūs ir popietinė siesta atstatė jėgas ir prieš vakarinę karate treniruotę vėl tikrinome savo komandų meistriškumą specialiose, nuotaikingose rungtyse.

Šiandien stovyklos vadovai ir vėl parinko rungtis, kurios reikalavo ne tik išradingumo, vikrumo, komandinio „susigrojimo“. Visų pirma jos buvo labai, labai linksmos tiek mums patiems, dalyvavusiems jose, tiek stebėjusiems mūsų pasirodymą iš šalies.

Pirmoji rungtis „Pirmyn/Atgal“ pareikalavo stabilių emocijų ir sugebėjimo skubėti labai, labai lėtai. Aišku, per skubėjimą pridarėme nemažai klaidų, raginome komandos bičiulius judėti greičiau, tačiau įvyko taip kaip įvyko. Geriausią rezultatą šioje rungtyje pademonstravo komanda „Atsiputęs šokoladas“, antrąją vietą užėmė „Tarakonai“, o trečioje liko salotinių skarelių savininkai - „Žirniai“.

Antroji rungtis pareikalavo daug energijos ir išmonės. Komandoms teko užduotis naudojantis priemonėmis, kurios yra visuomet su savimi (delnai, batai, drabužiai ir kt.) kuo greičiau pripilti pilną kibirą vandens, stovintį už 15 metrų nuo ežero kranto. Atidavėme visas jėgas, prisikvatojome iki soties ir pademonstravome tokius rezultatus: pirmieji buvo „Chamelionai“, antrieji - „Orkos“, tretieji „Karate Pandos“.

Po nuotaikingų rungčių dar viena karate treniruotė, kurios metu šlifavome techninius veiksmus kojomis, stengėmės minimaliomis pastangomis išgauti maksimalų greitį, atsidurti reikiamu laiku, reikiamoje vietoje.

Po tokios aktyvios dienos mūsų laukė skani košė ir naminis kompotas. Sočiai pavalgę susitikome su svečiu, Lietuvos kariuomenės karininku, majoru Robertu Jurgelaičiu. Bene dvi valandas Robertas dalinosi su mumis įspūdžiais iš savo tarnybos Kosovo provincijoje bei Afganistane viską iliustruodamas nuotraukomis, sudėtomis į puikią prezentaciją.

Dar turėjome suplanuotą gitaros muzikos vakarą, tačiau jį atidėjome kitai dienai. Juk tokios trumpos dienos stovyklaujant, o ką jau bekalbėti apie naktis:)

Ryt, pailsėję vėl kibsime į aktyvią veiklą ir jūs, mieli bičiuliai, viską sužinosite pirmieji!!!

Stovyklautojai:)













Komentarų nėra:

Rašyti komentarą