2011 m. rugpjūčio 31 d.

Prisiminimai apie vasaros stovyklą. Dienoraštis, II-oji diena


Sveiki, bičiuliai,

na mes jau sulaukėme antrosios dienos ryto! Nuotaika puiki, nors naktis buvo labai trumpa. Kol užmigome besidalindami įspūdžiais, sukauptais per pirmąją stovyklos dieną, praėjo nemažai laiko, o ir energijos dar turime per akis:)

Vyresni mūsų bičiuliai rytą pradeda meditacija, kurios metu atranda laiko paprašyti gražios ir saulėtos dienos mums visiems ir padėkoja už praėjusią dieną. Tikėkite arba ne, tačiau oras šiandien buvo nuostabus. Saulutė šildė, lengvas vėjelis glostė, smagu buvo ir sportuoti, ir maudytis.

Po labai skanių pusryčių pagainiojome kamuolį, pabendravome vieni su kitais ir susirinkome į treniruotę. Dvi valandas ežero pakrantėje baltais kimono apsirengę tobulinome savo įgūdžius, gilinome supratimą tradicinio karate mene. Žinote, nelengva tiek sportuoti, juk daugelis iš mūsų sportuoja tik tas pačias dvi valandas per savaitę, o čia dar mūsų laukia vakarinė treniruotė! Tačiau laikas prabėgo greitai ir nors kūnai pavargo, su puikia nuotaika visi susirinkome prie ežero.

Jūratė, bene mėgiamiausias mūsų žmogus, šioje stovykloje. Ji suteikia mums pirmąją pagalbą, jei mums to prireiktų, įjungia vandens čiuožyklą ir rūpinasi mūsų saugumu, maudantis ežere. Kas gali būti saldžiau vasarą už maudynes ežere? Na nebent ledų porcija, kurią galime suvalgyti po sočių, sodybos šeimininkų su meile pagamintų pietų:)

Po pietų turėjome valandos laiko siestą. Tai laikas skirtas ramiam pabuvimui, poilsiui. Po siestos mūsų laukė komandinės rungtys. Estafetinėse rungtyse emocijų netrūko, o kuriems ne taip gerai pasisekė, teko išsimaudyti iki ausų. Sušlapę, sustiprinę komandinius įgūdžius, tačiau labai laimingi grįžome ruoštis vakarinei karate treniruotei.

Po treniruotės mūsų laukė siurprizas. Į stovyklą atvyko vienas garsiausių Lietuvos lenktynininkų, Benediktas Vanagas. Net dvi valandas turėjome progos pasiklausyti Benedikto pasakojimų apie jo gyvenimo kelią. Stovyklos vadovai visuomet nori mus supažindinti su žmonėmis, kurie tiki savo svajonėmis ir gyvena jomis. Vienas iš tokių ir buvo mūsų svečias. Benediktas papasakojo savo gyvenimo istoriją, lenktynių subtilybes, viską iliustruodamas fotografijomis. Smagu sužinoti lenktynininkų gyvenimo užkulisius, profesinius niuansus, emocijas, kurias paliko vieni ar kiti varžybų etapai. Benedikto nuoširdumas ir atvirumas papirko visus. Turėjome progos rankose palaikyti tikrąjį lenktynininkų inventorių: šalmą, pirštines, kombinezoną, batus, pasėdėti sportinio bolido sėdynėje, susipažinti su lenktyninių automobilių saugumo sistemomis. Po šios pažinties nuoširdžiai padėkoję Benediktui išlydėjome jį namo, o patys išsiskirstėme po namelius. Atėjo metas poilsiui. Saldžių sapnų visiems,

jūsų bičiuliai iš stovyklos:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą