2010 m. lapkričio 3 d.

Tradicinio karate klubo „Lūšis“ sportininkas iškovojo sidabrą Lenkijoje!


Šį savaitgalį klubo „Lūšis“ sportininkai dalyvavo didelėje karate šventėje ir varžėsi Lenkijoje vykusiose tarptautinėse tradicinio karate varžybose „Master Cup 2010“. Šios prestižinės tradicinio karate varžybos vyko labai gražiame Lenkijos mieste, Vroclave ir buvo skirtos legendinio karate meistro, Hidetakos Nishiyamos (1928 – 2008 m.) atminimui pagerbti. Varžybas organizavo tradicinio karate klubas „Kobu“, o varžybų globėjas buvo ITKF viceprezidentas, 7 Dan'o meistras Wl. Kwiecinski.

Klubą „Lūšis“ šį kartą atstovavo tik du sportininkai – Dominykas Žibutis ir Hermis Dranevičius. „Master Cup 2010“ varžybose dalyvavo per 400 sportininkų iš Lenkijos, Čekijos ir Lietuvos. Hermis pirmame rate susitiko su stipriu kovotoju iš Lenkijos ir rezultatu 2:3 pralaimėjo jam. Kad jo priešininkas iš tiesų buvo labai stiprus parodo rezultatas, kurį jis pasiekė šių varžybų metu – iškovotas čempiono titulas savo amžiaus kategorijoje. „Master Cup 2010“ turnyre geriau sekėsi Dominykui Žibučiui, kuris varžėsi suaugusiųjų kategorijoje ir kovojo dėl pagrindinio varžybų prizo – Meistro taurės, kuri gaminama rankomis ir kiekvienais metais būna vis kitokia, originali.

Dominykas kovojo brandžiai, demonstravo aukštą meistriškumą kovas baigdamas ankščiau nustatyto laiko. Vienoje kovoje smūgį koja mae keri teisėjai net įvertino Ippon'u, kas tikrai labai retai nutinka per varžybas. Tai reiškia, kad ši Dominyko technika atitiko visus tradicinio karate techniniam veiksmui todome vaza (baigiamoji technika) keliamus reikalavimus – buvo atlikta laiku, t.y. gerame „taiminge“, kuomet priešininkas buvo būsenoje Kyo (fiziškai ar mentaliai nepasirengęs atremti atakos) ir pirmas pajudėjo link jo, o pati ataka buvo pakankamai stipri, tiksli, koncentruota, kontroliuojama. Taip pat Ippon technika turi atitikti dar vieną kriterijų – proto būseną Zančin (budrumas, pasirengimas) po sėkmingos ir efektyvios atakos, kol tikrai paaiškės, kad priešininkas toliau tikrai nebegali tęsti kovos.

Finalinėje kovoje Dominykas padarė keletą taktinių klaidų ir taškais pralaimėjo puikiam kovotojui iš Lenkijos. Mūsų sportininkas Lietuvai iškovojo sidabro medalį bei gavo 1000 PLN vertės piniginį prizą, kurį įsteigė šių gražių varžybų rėmėjai. Atitinkamai sportininkai už pirmąją vietą buvo apdovanoti 1500 PLN, o už trečiąją 500 PLN vertės piniginiais prizais.

Vėlyvą sekmadienio vakarą Lietuvos sportininkai pavargę, bet laimingi sugrįžo namo. Sveikiname mūsų klubo sportininkus už pademonstruotą aukštą meistriškumą, gražias kovas ir linkime dar didesnės sėkmės tradicinio karate kelyje.

Šį sporto sezoną mūsų kovotojų laukia dar daug tarptautinių turnyrų Lietuvoje, užsienyje, o patys svarbiausi renginiai, tai artėjantys Lietuvos bei Europos čempionatai, kur geriausi iš geriausių „surems ietis“ kovodami dėl patekimo į nacionalinę šalies rinktinę, o vėliau kovos su geriausias senojo žemyno sportininkais vardan savo šalies prestižo.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą