2010 m. lapkričio 15 d.

Klubo "Lūšis" uždarojo turnyro rezultatai


Šį sekmadienį nuo ankstyvo ryto saviugdos centro „SeiDo“ patalpose šurmuliavo gausus būrys tradicinio karate do klubo „Lūšis“ sportininkų. Į šį draugišką turnyrą susirinko virš 60 kovotojų ir dvigubai daugiau tėvelių, draugų, brolių, seserų, nusprendusių gražų sekmadienio rytą praleisti kartu su tradiciniu karate do.

Tradicinio karate varžybų tikslas, tai daugelį amžių formuota dvikovos idėja – SHIAI (liet. testuokim vienas kitą). Nuo senų laikų, kuomet nebuvo jokių karate varžybų, senieji karate meistrai naudojo šią dvikovos formą, norėdami suvokti savo silpnąsias vietas, pasitikrinti suformuotus įgūdžius, kad grįžę atgal į savo dojo (liet.: pratybų vieta; vieta, kur prasideda kelias) galėtų tobulėti toliau.

Sekmadienį sportininkai varžėsi įvairiose amžiaus grupėse, kata (kompozicija) ir kumite (dvikova) rungtyse. Mažieji dalyviai demonstravo savo techninį meistriškumą, charakterį, ryžtą, vyresni demonstravo gerą taimingą, bei baigiamąsias karate technikas, pelnydami teisėjų taškus.

Varžybose, kaip ir visuomet, netrūko netikėtumų, ne visi favoritai laimėjo medalius, bet pamokų gavo kiekvienas sportininkas, pasiryžęs užkopti ant tatamio.

Klubas „Lūšis“ už puikų darbą ir skirtą laiką dėkoja šio turnyro teisėjams: Modestui Tursai, Dovilei Aladaitytei, Audriui Surgėlai, Dominykui Žibučiui, Giedriui Motiejūnui. Varžybų vyr. teisėjas Giedrius Dranevičius prieš varžybas akcentavo teisėjų darbo svarbą: „Svarbiausias uždavinys teisėjams - išrinkti geriausią tradicinio karate pavyzdį. Pagal tai, kokį pavyzdį mes išrinksime, toks karate ateityje ir bus. Kodėl? Todėl, kad kiekvienas nori sekti čempionų pėdomis. Tad čia negali būti jokių favoritų, simpatijų ar atvirkščiai, tik švarus teisėjavimas, siekiant surasti geriausią pavyzdį iš to ką mes šiandien turime.“

Dėkojame visiems sportininkams, sportininkų tėveliams už skirtą laiką ir buvimą kartu. Tik kartu būdami, mes galime augti, žengti į priekį ir tobulėti.

Varžybų rezultatus netrukus pridėsime!!!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą