2010 m. lapkričio 15 d.

Savaitgalį klausėmės paskaitos "Lyderystė bendravime"


Darganotą penktadienio vakarą saviugdos centras „SeiDo“ pakvietė į viešą ir ilgai lauktą paskaitą „Lyderystė bendravime“, kurią parengė ir skaitė Giedrius Dranevičius. Salė, talpinanti 80 klausytojų, buvo perpildyta, o dar daugiau nei 100 norinčiųjų į šį seminarą jau nebepapuolė. Juos centro administracija prioritetine tvarka pažadėjo pakviesti į pakartotinį seminarą lapkričio 26d.

Jaukiai įsitaisę klausytojai gaudė kiekvieną lektoriaus žodį. Seminaro metu tradicinio karate meistras trumpai pristatė Budo filosofijos perlus, kalbėjo apie pagrindinius veiksnius, įtakojančius harmoningus bei nuoširdžius santykius, palietė egzistencinės baimės reiškinį, skatino nusimesti kaukes, kuriomis taip meistriškai mes išmokę naudotis. Trumpai apžvelgė šiandien labai populiarias mūsų visuomenėje „bendravimo“ technikas, kurias įvardino tikruoju jų vardu - „manipuliacija žmonių jausmais“, kurios ilgalaikėje perspektyvoje veda prie tarpusavio santykių destrukcijos, o ne šilto, emociškai malonaus bendravimo. Paskaitoje skambėjo dar daug įvairių minčių, kurias Giedrius Dranevičius naudodamas analogijos principą iliustravo tradicinio karate idėjomis, techniniais elementais.

2 akademinės valandos tiesiog ištirpo bendrame laiko vandenyne. Po paskaitos Giedrius atsakinėjo į klausytojų klausimus ir bendravo su neskubančiais išvykti.

Geros ir šiltos emocijos tą vakarą užpildė visą saviugdos centrą, visi pasimiršo, jog už lango darganotas rudens vakaras ir pilni gražių, pozityvių minčių, šiltų emocijų išsiskirstė po namus.

Juk nėra geresnės galimybės mokytis bendrauti, kaip savo šeimoje. Sėkmės visiems, taikant žinias praktikoje!

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą