2011 m. gegužės 9 d.

Tradicinio karate do meistrai grįžo iš seminaro Lenkijoje


Savaitgalį Lietuvos tradicinio karate do meistrai gilino savo žinias ir kėlė kvalifikaciją tarptautiniame tradicinio karate seminare Lenkijoje. Tęsdamas savo mokytojo H. Nishiyamos tradicijas į Lenkiją atvyko vienas žinomiausių jo mokinių, Avi Rokah, 6 Dan. Seminare dalyvavo karate klubo „Lūšis“ instruktoriai: Giedrius Dranevičius, Modestas Tursa, Dovilė Aladaitytė.
Kartu su mūsų klubo sportininkais į seminarą vyko ir klubo „Danas“ instruktorius Norbertas Motiejūnas, kuris balandžio viduryje sėkmingai apsigynė 2 Dan'o kvalifikaciją, Vilniuje.
Daugiau nei 300 tradicinio karate instruktorių iš visos Europos mokėsi tradicinio karate do subtilybių, gilino žinias, bendravo ir keitėsi patirtimi. Seminaras buvo labai gilus, prasmingas ir ganėtinai aktyvus. Mokytojas Avi Rokah analizavo bazinius principus per katas – Hangetsu ir Tekki Sandan, studijavome taimingą ir kumite principus pažengusiems į priekį karate kelyje.
Tradicinio karate seminarą vainikavo Lenkijos tradicinio karate lygos finalai, kurių metu paaiškėjo, kurie Lenkijos sportininkai atstovaus savo šalį pasaulio taurės varžybose Gdynioje, birželio 11 d. Tarp merginų geriausiai pasirodė viena tituluočiausių pasaulyje tradicinio karate sportininkių Marta Niewczas (KU AZS Rzeszowo universitetas) ) ir Łukasz Wójcik (Kluczborski KK). Taip pat taurėje dalyvaus ir antrąsias vietas užėmę sportininkai, tai: Justyna Marciniak (Lubelski KKT) i Damian Stasiak (TS „Sokół” Aleksandrów Łódzki).
Šiuo metu liko ir Lietuvos sportininkams finišo tiesioji – gegužės 22 d. jie savo jėgas išbandys Lietuvos tradicinio karate čempionate, o Dovilė Aladaitytė savo jėgas išmėgins su pačiais stipriausiais pasaulio kovotojais pasaulio taurės varžybose Gdynioje.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą