2011 m. gegužės 3 d.

Įvyko tradicinio karate klubo "Lūšis" turnyras Mamos dienai paminėti


Balandžio 30 d. tradicinio karate do klubo „Lūšis“ sportininkai susirinko saviugdos centre „SeiDo“ pasitikrinti savo įgūdžius tradicinio karate turnyre, kuris buvo skirtas mamos dienai paminėti. Tai buvo paskutinės kontrolinės varžybos klubo „Lūšis“ sportininkams prieš Lietuvos tradicinio karate čempionatą, kuris vyks šių metų gegužės 22 d.,Mykolo Riomerio universitete, Vilniuje.
Jauniesiems sportininkams varžybų organizatoriai pravedė varžybas, naudodami „dviejų minusų“ sistemą, tam kad išvengtų atsitiktinių pergalių ir suteiktų sportininkams kuo daugiau galimybių pasivaržyti su savo bičiuliais ant tatamio. Sistema pasiteisino: sportininkai, pralaimėję vieną kovą, turėjo dar vieną šansą kovoti toliau ir siekti čempiono titulų.
Vyresnieji kolegos kovojo tradicinėje „vieno minuso“ sistemoje. Varžybose sportininkai negailėjo patarimų ir pagyrimų vieni kitiems, vyresnieji, daugiau patirties turintys sportininkai, draugiškai padėdavo jaunesniems kolegoms pasiruošti startams.
Varžybų tikslas buvo dvejopas: aukšto meistriškumo sportininkai siekė geriau pasiruošti Lietuvos tradicinio karate čempionatui, o pradedantieji turėjo puikią galimybę saugiai, draugiškoje aplinkoje, išbandyti savo jėgas ant tatamio.
Teisėjams Audriui Surgėlai, Modestui Tursai, Eugenijui Liutvinskiui taip pat buvo puiki praktika. Teisėjai testavo naująją Jiyu Ippon Kumite (pusiau laisva kova) teisėjavimo sistemą, pagal Ko Go kumite taisykles. Praktika parodė, kad naujoji sistema labai aiški, tiksli, leidžianti geriau atsiskleisti sportininkų potencialui, užkertanti kelią sportininkams vengti kovos ir sklandžiai vedanti prie Jiyu Kumite (laisva kova) pagrindų.
Klubo „Lūšis“ administracija nuoširdžiai dėkoja sportininkams už pasiekimus, parodytą ryžtą bei meistriškumą turnyro metu ir pasinaudodama proga siunčia nuoširdžiausius sveikinimus mamytėms, kurios augina, skatina, padeda, aukojasi ir dovanoja begalinę meilę savo vaikams!
Varžybų prizininkus ir foto reportažą paskelbsime netrukus:)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą