2011 m. gegužės 3 d.

Sveikiname Dovilę Aladaitytę patekus tarp aštuonių geriausių Pasaulio tradicinio karate sportininkių!


Balandžio 29 d. Lietuvos tradicinio karate asociaciją pasiekė nuostabi žinia – tradicinio karate klubo „Lūšis“ sportininkė, LTKA nacionalinės rinktinės narė, Dovilė Aladaitytė pakviesta dalyvauti pasaulio taurės varžybose kartu su dar 7 varžovėmis iš viso pasaulio! Tradicinio karate do pasaulio taurės varžybose dalyvauja tik 8 sportininkai vyrai ir 8 sportininkės moterys, kurias atrenka tarptautinė tradicinio karate federacija (ITKF), įvertinusi sportininkų meistriškumą, pasiektus rezultatus tarptautinėse ir nacionalinėse varžybose.
Į dešimtuką geriausių tradicinio karate teisėjų pateko ir Dovilės Aladaitytės mokytojas,Giedrius Dranevičius, kuris taip pat pakviestas teisėjauti šiose prestižinėse varžybose. „Dovilė dar labai jauna, tik vakar atšventė savo 18 – ąjį gimtadienį, tad jai šios varžybos ir didelė atsakomybė, ir didžiulis iššūkis, ir pasaulinio lygio pripažinimas. Dovilė turi didžiulį potencialą, bet tobulėti tikrai dar turime kur. Pasaulio taurės varžybose mūsų lauks labai patyrusios varžovės, iškovojusios ne vieną titulą Europos bei pasaulio čempionatuose, tačiau visuomet būna pirmoji diena, pirmasis startas nuo kurio viskas ir prasideda. Svarbiausi uždaviniai Dovilei – susitvarkyti su emocijomis ir priešstartiniu jauduliu, išnaudoti savo pranašumą kovojant tolimesnėje distancijoje. Paskutinius mėnesius daug dirbome, daug ištaisėme klaidų, tad šiuo metu mūsų laukia paskutinis etapas – kontroliniai startai Lietuvos čempionate ir finišo tiesioji rengiantis pasaulio taurei.“ - savo mintimis pasidalino Giedrius Dranevičius.
Tradicinio karate do pasaulio taurės varžybos vyksta pagal unikalią sistemą: sportininkai atlieka Kitei (spec. kompozicija, sukurta mokytojo H. Nishiyamos specialiai Fuku Go rungčiai), po to kovoja kumite (laisva kova) rungtyse, taip pat varžosi ir kata (forma) rungtyse. Varžybos vyksta dviejų minusų sistema, tam kad būtų išvengta atsitiktinumų ir iš pasaulinio elito būtų atrinktas top tradicinio karate sportininkas – pavyzdys.
Dovilei ir jos mokytojui Giedriui linkime kuo geriausios kloties ir siūlome visiems ,norintiems praleisti puikų savaitgalį prie Baltijos jūros gražiame kurortiniame Lenkijos miestelyje Gdynėje, prisijungti prie lietuvaičių palaikymo komandos.
Visus norinčius vykti į šį renginį kviečiame kreiptis į saviugdos centro „SeiDo“ administraciją, kuri ir koordinuos visą palaikymo komandos kelionę į Lenkiją.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą