2010 m. birželio 22 d.

Sėkmingas Lietuvos karate sportininkų pasirodymas Lenkijoje

Šį savaitgalį kaimyninėje Lenkijoje vyko net du aukščiausio lygio tradicinio karate sporto renginiai: suaugusiųjų tradicinio karate-do Europos taurės varžybos ir X-osios vaikų taurės varžybos.

Europos taurės varžybose teisėjauti buvo pakviestas Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas, tarptautinės kategorijos teisėjas Giedrius Dranevičius, o vaikų taurėje dalyvavo šie klubo „Lūšis“ jaunieji sportininkai: Domantas Pikūnas, Justas Jurgelaitis ir Hermis Dranevičius.

Europos taurės varžybos - unikalus tradicinio karate renginys. Šiose varžybose dalyvauja tik 8 geriausi Europos tradicinio karate sportininkai ir sportininkės bei 10 pasaulinės tradicinio karate federacijos (ITKF) atrinktų teisėjų. Šių varžybų sistema unikali tuo, kad visi sportininkai varžosi Kata (forma), Kumite (kova) ir Kite (spec. kompozicija) rungtyse. Gražių epizodų Europos taurės kovose netrūko. Wloclawek'o „Čempionų halėje“ virė aistros, žiūrovai mėgavosi aukščiausio lygio tradicinio karate sportininkų meistriškumu.

Šiais metais Europos taurę tarp vyrų po trijų raundų sunkios kovos iškovojo Lenkijos sportininkas Damian Stasiak (TS „Sokół” Aleksandrów Łódzki), kuris finale kovojo su savo kolega Rafał Wajda (MKS „Spartakus” Niepołomice). Tarp moterų čempionės titulą iškovojo tituluočiausia planetos sportininkė Marta Niewczas (KU AZS Uniwersytetu Rzeszowskiego), kuri kovojo irgi su savo kolege jauna, bet labai perspektyvia sportininke Małgorzata Baranowska (Lubelski KKT).

X – oji atvira Lenkijos vaikų taurė susilaukė kaip niekada didelio dalyvių skaičiaus. Šiais metais į šias prestižines varžybas susirinko per 800 dalyvių iš įvairių Europos šalių. Mūsų klubo sportininkai pasirodė puikiai: Domantas Pikūnas varžėsi su 108 konkurentais ir pateko tarp 9 – 16 vietų, Justas Jurgelaitis kovojo su 64 varžovais ir su kolegomis pasidalino 5 – 8 vietomis, o Hermis Dranevičius iškovojo čempiono titulą ir įrodė, jog savo amžiaus grupėje yra geriausias. H. Dranevičiaus amžiaus grupėje buvo 69 jaunieji karate kovotojai.

Sveikiname Europos taurės nugalėtojus ir dėkodami jauniesiems mūsų klubo karate entuziastams. Linkime kantrybės, ryžto ir nuolatos augančio meistriškumo tolimesniame karate kelyje!

Daugiau nuotraukų: www.karatedo.lt

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą