2010 m. kovo 16 d.

Karate legenda. Mokytojas Hidetaka Nishiyama

Pagal Avi Rokah

Avi Rokah praleido 27 metus kaip Mokytojo Hidetakos Nishiyamos mokinys. Jis neabejotinai buvo arčiausiai jo mokymo, kurį šiandien išmintingai perduoda savo lūpomis ir judesiu.

Legenda, tikras meistras, įkvepiantis mokytojas, kilnus ir kuklus žmogus. Jis nuoširdžiai tikėjo karate kaip Budo kovos menu, taip pat tikėjo, kad toks karate padeda tapti geresniu žmogumi.

Legenda mus paliko, Mokytojas išėjo 2008 m. lapkričio 7 d., palikęs tuštumą širdyse visų, kuriuos mokė daugiau nei pusę amžiaus. Kad ir kaip liūdna bebūtų, mes esame be galo dėkingi, kad mums teko pažinti šį žmogų, dalinusį savo išmintį, žinias ir palikusį tokį neįtikėtiną bei gilų mokymą.

Mokytojas Hidetaka Nishiyama tikėjo karate kaip Budo kovos menu, tikėjo, kad Budo karate ugdo žmogaus charakterį ir padeda tapti geresniu žmogumi. Mokytojas buvo atviras mokydamas ir vystydamas karate , tačiau kartu nepalenkiamas kuomet buvo kalbama apie Budo karate grynumą. Jis tikėjo, kad mažos detalės reiškia labai daug, todėl buvo labai griežtas kuomet kalba sukosi apie smulkias technines detales, technikos pagrindus bei jos pritaikymą. Taip pat griežtai vertino kaip asmuo elgiasi ir reprezentuoja karate. Daug kartų jis kalbėjo apie žmones, kurie nemoka pagarbiai nusilenkti, parodijuodamas jų „skystą“ nusilenkimą, kitaip – nusilenkimą be intencijos. Beveik kas dieną jis primindavo apie laikyseną. Jis sakydavo, mes turime kovoti kaip samurajai, oriai ir garbingai, o ne kaip jakudzos ar gangsteriai ir tuomet imituodavo sulinkusio gangsterio laikyseną. Jis tikėjo, kad kiekviena dodžo praleista akimirka turi būti prasminga, su tikslu, padėti mums ne tik tobulinti techninius elementus, tačiau ir supratingumą, stipresnę dvasią, nuoširdumą, pagarbą kiekvienam aplinkui ir norą mokytis iš visų ir visko. Jis tikėjo, kad per Budo karate mes galime išplėsti žmogaus galimybių ribas.

Tęsinys kitą savaitę...

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą