2011 m. kovo 7 d.

Tradicinio karate seminaras Vokietijoje su meistru Avi Rokah


Gražiame ir jaukiame Bavarijos miestelyje, Vilshofen, vyko sensei Avi Rokah tradicinio karate do seminaras. Susitikti su savo Mokytoju ir pasisemti žinių bei patirties vyko Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas, Giedrius Dranevičius, bei tradicinio karate klubo „Lūšis“ sportininkai iš Vilniaus – Rimas Jankevičius ir Vytautas Paukštys.

Avi Rokah, viena iš ryškiausių šio laikmečio karate žvaigždžių. 27 metai kasdienių treniruočių su iškiliausia šio ir praeito amžiaus asmenybe, karate meistru Hidetaka Nishiyama (1928 – 2008 m.) išugdė puikų meistrą, nuoširdų žmogų, nuodugniai studijuojantį tradicinio karate principus ir kruopščiai perduodančio šias žinias mokiniams visame pasaulyje.

Avi Rokah ne tik puikus Mokytojas. Jis gali didžiuoti ir savo pasiekimais sporto arenoje, nors apie tai kalbant jo niekuomet neišgirsi. Šis kuklus žmogus yra 1996 m. tradicinio karate pasaulio čempionas, 6 kartus iškovojęs Amerikos čempiono titulą, 2000 m. iškovojęs pirmąją vietą „preWorld Cup“ turnyre ir taip įrodęs daugeliui skeptikų ir jėgos kulto šalininkų, kad kovos menuose žymiai svarbiau įgūdžiai, o ne įgimti ar suformuoti fiziniai ypatumai, kuriais šis žmogus tikrai nepasižymi.

„Pirmą kartą per 15 metų praleistų kartu su mokytoju Avi Rokah šio seminaro metu nagrinėjome ir standartizavome heian grupės kata's. Tai labai svarbus dalykas, nes mokytojas parodė, kaip šios katos buvo perduotos jo mokytojui, Hidetakai Nishiyamai ir kaip skirtingai jas šiandien atlieka dauguma žmonių. Mokytojo misija yra ypatingai svarbi, nes tik per kata's senųjų karate meistrų išmintis pasiekė šias dienas tiksli ir neiškraipyta. Todėl kiekvienas mokytojas privalo savo mokiniams perduoti tik originalią kata versiją, o ne tokią, kaip jis ją atlieka pats, kaip supranta ir kaip interpretuoja. Pats jis gali kata interpretuoti skirtingai, nes kiekvienas žmogus yra skirtingas tiek savo fiziniais gebėjimais, tiek protinėmis galimybėmis, bet perduodamas žinias, mokytojas neturi teisės iškraipyti šaltinio, iš kurio tos žinios srūva jau tūkstančius metų.“ - savo mintimis dalinosi Lietuvos tradicinio karate asociacijos prezidentas, Giedrius Dranevičius.

Labai gilios žinios, aiškus dėstymas, paprastumas demonstruojant – taip galima apibūdinti šio Mokytojo mokymus. Pasisėmę žinių, gerų emocijų tradicinio karate keliu einantys sportininkai grįžo į Lietuvą tam, kad šiomis žiniomis dosniais pasidalintų su savo kolegomis ir mokiniais.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą